Съвети при избор на съдомиялна

Съдомиялната е уред, който е изключително ценен за едно домакинство. Освен, че създава удобство, елиминирайки нуждата от миене на ръка, тя ни спестява и време, което може да използваме по-ползотворно. Същевременно, поради високата температура, която се достига при работата и, позволява миенето на съдове да е много по-ефективно и хигиенично. Но може би най-важното преимущество на съдомиялната е голямата икономия на енергия и вода, която се реализира при ползването и.

Основни съдомиялните се делят на модели за вграждане и свободностоящи.

Свободностоящи – при тях визията и цвета им са от значение, за да не се наруши стила на кухнята. Те се предлагат основно на 45, 55 и 60см на ширина, а във височина може да са 85см или 45см, като при 45см височина дори и да нямате място в долния ред кухнянски шкафове, можете да я поставите върху плота.

Съдомиялни за вграждане – при моделите за вграждане визията няма никакво значение, тъй като на врата на съдомиялната се закрепя врата от модела на кухнята и самата съдомиялна не се вижда. Те се предлагат в два варианта на ширина – 45см. и 60см., а на височина са 82см. и затова трябва да се има предвид, че долният ред кухненски шкафове не трябва да е по-нисък от тези 82см.

Капацитет на съдомиялните.

Съдомиялните могат да съберат от 7 до 16 комплекта, като съответно тези с ширина 45см събират до 10 комплекта, а тези с ширина 60см. От 10 до 16 комплекта.

Важни характеристики.

Наличие на топлообменник – освен, че чрез него се пести енергия и енергийната ефективност на съдомиялната е по-висока, също така съдомиялните машини с топлообменник извършват сушене на съдовете в затворено пространство, което е по-хигиенично, защото няма нужда от приток на външен въздух, т.е. не е необходимо да извадите съдовете веднага след приключване работата на миялната машина или поне да отворите миялната, за да не се образуват капчици вода по вече измитите съдове.

Zeolithtm сушене – една от най-иновативните и енергоефективни технологии за сушене, която може да се предложи към момента. Зеолитът е естествен и нетоксичен минерал, който отнема влагата и я превръща в топлинна енергия, като по този начин намалява разхода на електричество по време на сушене на съдовете.

Функция ½ зареждане – съвременните съдомиялни, в по-голямата си част, имат тази програма, за да не е нужно да събирате два или  три дни мръсни съдове. При нея водният и енергийният разход съответстват на количествотот съдове, които е необходимо да измиете в даден момент.

Трета кошница – елиминира нуждата от допълнителните елементи, в които да поставяте Вашите прибори.

Автоматична програма – съдомиялната ще отчете нивото на замърсеност и спрямо това ще се коригира температурата и времето на измиване на Вашите съдове, като по този начин се постига оптимален разход на ресурсите.

Eco програма – тя е най-икономичната, която може да използвате, и е идеална за хора, за които консумацията на ресурси и защитата на природата са от значение.

Интензивна програма  – тя е най-удачния избор за съдове, които са силно замърсени, даже и загорели.

Програма VarioSpeed – помага да съкратите продължителността на миене до 60%, за сметка на консумацията на вода и електроенергия, но без да се намалява качеството на измиване и изсушаване.

Функция AquaStop –  тази функция Ви осигурява пълна защита срещу изливане на вода за целия живот на уреда.

По-долу можете да разгледате сайтовете на нашите партьори – ТЕКА, Gorenje, Leks Group, където има както описани подробно храктеристиките на предлаганите от тях електоуреди, а така също има допълнителни съвети, които да улеснят избора Ви.

Стреха.бг

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *